Польща спростила правила працевлаштування українського медперсоналу

Уряд Польщі прийняв рішення внести зміни в систему працевлаштування українських медиків. Дані заходи викликані необхідністю залучення в країну нових кваліфікованих кадрів, так як в Польщі спостерігається величезний дефіцит медиків.

Так, зараз на території сусідньої країни зареєстровано 2,3 медика на 1000 жителів, що в 2 рази менше середнього показника по Європейському Союзу. Це означає, що Польщі для забезпечення стабільності роботи системи охорони здоров’я необхідно найняти додаткові 64 тисячі медиків.

В Польше огромный дефицит медиков

Однак, без залучення іноземних фахівців домогтися поліпшення медичного забезпечення – неможливо. Вирішити проблему в Польщі вирішили за рахунок українського медперсоналу, яким пропонують не тільки високі зарплати, але і спрощені умови легалізації.

В Міністерстві охорони здоров’я країни заявили, що в наступному році ними буде ініційована програма отримання українськими фахівцями обмеженого права на практику в певному місці роботи. Нагадаємо, що аналогічна система працює в Німеччині, де зарекомендувала себе з позитивної сторони.

Якщо ці плани будуть реалізовані, то будь-яка польська лікарня отримає право найняти медика з України, не вимагаючи у нього диплома про переатестації.

Терміни введення нової системи в польській системі лікарень – уточнюються.