Офіційна зарплата в Україні в рази менша від реальної

Три чверті українських компаній виплачують своїм працівникам заробітну плату, яка не перевищує 4 тисячі гривень.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, переважна більшість роботодавців надає звітні документи по зарплатах своїх співробітників з яких випливає, що ніякої диференціації в оплаті праці в залежності від займаної посади немає. Виходить, що «кваліфіковану і некваліфіковану працю оплачується за документами однаково».

Андрій Рева

Однак, високопоставлений чиновник висловив впевненість, що все це робиться з метою ухилення від сплати ЄСВ (єдиний соціальний внесок), тому роботодавці вказують в офіційних відомостях мінімально можливу заробітну плату, а решту виплачують працівникам в конвертах.

Виходить дивна і парадоксальна ситуація – на сьогоднішній день 84 тисячі керівників підприємств та фірм отримують мінімальну заробітну плату.

Останні кілька місяців український уряд почав активну роботу по виведенню з тіні приватних підприємств, офіційного працевлаштування та боротьбу з виплатою заробітних плат в конвертах.

Нагадаємо, раніше ми писали про найбільше за останні десять років зростання оплати праці у Великобританії, а також про зафіксовану рекордну кількість нових робочих місць, яких в країні налічується 32,4 мільйона.

Джерело: www.eurabota.ua

20.11.2018