Австралія стикається з безпрецедентною втратою роботи через пандемію

“В Австралії відзначається безпрецедентний рівень безробіття в умовах економічного спаду на тлі коронавірусної пандемії”, – відзначає DPA.

“Очікується, що до листопада 1 мільйон чоловік втратить роботу”, – повідомили оновлені дані з економічного центру Banket Curtin на цьому тижні.

Ця новина з’явилася після того, як понад 65 000 співробітників були змушені покинути свої офіси менш, ніж за тиждень через зупинку діяльності в кількох секторах виробництва.

“Тимчасові і погодинні працівники, які складають 36 відсотків з 11 мільйонів австралійських робітників,  собливо уразливі”,- повідомляє БТА.

Австралійська система соціальної допомоги Centrelink зіткнулася з великою кількістю затримок і збоїв на своєму веб-сайті через безпрецедентне числа нових безробітних.

Очікується, що до серпня безробіття в Австралії зросте вдвічі – з 5,1 до 11,1 відсотка, досягнувши самого високого рівня з 1992 року, згідно з даними економічного центру.

До листопада 1,7 млн. австралійців можуть залишитися без роботи. Штат з найбільшою кількістю випадків Covid-19 – Новий Південний Уельс – найбільше постраждає від закриття більш ніж 350 000 робочих місць. За ним слідує Вікторія з 277 000 робочих місць.

Очікується, що при постійній втраті роботи безробіття досягне 12,7 відсотка до травня 2021 року. Це буде історичний максимум, як показують дослідження.