ЄС виділить 35,5 тисячі євро на покращення дорожньої інфраструктури прикордонных шляхів Польща-Україна-Білорусь

Заступник міністра розвитку Адам Хамышчак провів засідання Моніторингового комітету програми «Польща-Білорусь-Україна» у Львові в історичній будівлі Львівської опери. Голова української делегації Михайло Титарчук, заступник міністра у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, підкреслив важливість програми розвитку прикордонних регіонів України особливого значення загальної історії трьох народів, втілених у місті Львові.

Ми активно підтримуємо спілкування між Польщею, Білоруссю та Україною завдяки рішенням, яке ми прийняли сьогодні. Ми вибрали проект, який покращить якість 220 км доріг, а також 15 прикордонних переходів. Завдяки прийняттю цього рішення, транспортні засоби зможуть швидше та ефективніше подорожувати через прикордонні переходи, – підкреслив заступник міністра Хамышчак.

Обраний у Львові польсько-білорусько-українським комітетом 31 проект отримає на реалізацію близько 56 млн. євро фінансування: 18 проектів під тематичною назвою «Доступність» (35,5 млн. євро), 13 проектів під назвою «Кордон» (20,3 млн. євро у вигляді фінансування).

Ми завершуємо рік інтенсивної роботи з великим успіхом, і вже готуємося до наступних проектів. У 2018 року ми хочемо підписати перші контракти на фінансування, і в першому кварталі ми приймемо рішення про надання гарантів для проектів у галузі безпеки, де конкурси є найбільшими. У 2018 році ми очікуємо на проведення невеликих проектів, що стосуються спільного польсько-українсько-білоруського культурного і природного розвитку, – сказав заступник глави Міністерства розвитку.

Гарна новина для тих, хто любить подорожувати. Також з допомогою фінансування ЄС будуть відкриті нові вакансії в Польщі робочі посади на яких зможуть зайняти місця і українські працівники.