ВВП Ірландії зросте в 2018 році на 4,4%: прогноз Центробанку

Ірландський Центральний банк пояснив свої прогнозні показники внутрішнього валового продукту країни у бік підвищення. Позитивний вплив матиме суттєве зростання економік єврозони і США.

Ирландский Центральный банк скорректировал показатели ВВП

Центральний банк Ірландії прогнозує зростання ВВП країни на 4,4%, таким чином в порівнянні з оцінкою зростання економіки, яка була дана в жовтні, експерти головної фінансової установи країни поліпшили прогнозні показники на 0,5%. На 2019 рік дається прогноз зростання економіки на 3,9%.

Важливі партнери Дубліна – США та країни єврозони – мають великий вплив на стан справ в економіці Ірландії, яка є членом Європейського Союзу.

“Темпи зростання економіки і, особливо, темпи збільшення зайнятості, які, на мою думку, є найкращим індикатором ступеня поліпшення ситуації в економіці, перевершують очікування і є стійкими”, – заявив директор статистичного департаменту ірландського ЦБ Марк Кессіді.

Показник працевлаштування в Ірландії наближається до повної зайнятості, майже досягнутий рівень, який був зафіксований у 2007 році.

Згідно прогнозу Центробанку, кількість зайнятих в Ірландії в цьому році збільшиться на 2,2%, а в 2019 році – на 1,8%. У цьому році кількість зайнятих людей в економіці має становити 2,3 мільйона, якщо це відбудеться, то цей показник перевищить докризовий піковий рівень, зафіксований в 2007 році.

Джерело Інтерфакс Україна
31.01.2018