Зарплатна битва: Житомир проти Чехії

Житомирська область – один з найбідніших регіонів України. Ще з часів Радянського Союзу область не вважалася розвиненою, платили там трохи, а підприємств і виробництв – особливо не було.

Зарплаты в Чехии и Украине

Зараз североукраинская область є одним з лідерів у сфері міграції. Так, жителі Житомира і особливо області, змушені виїжджати на роботу в інші країни, оскільки в області немає можливості знайти роботу, яка б дозволила гідно утримувати себе і членів своєї сім’ї.

Найчастіше уродженці Житомирщини вибирають для заробітків країни Східної Європи – Польщі та Чехії. В останні кілька років мешканці області зупиняють свій вибір на Чехії.

Читайте також:Чехи на відміну від українців витрачають на продукти не більше 30% сімейного бюджету

Причин популярності цієї країни серед наших співвітчизників безліч – близьке розташування, спорідненість культур і мови, простата легалізації і найголовніше – високі зарплати.

Порівняно з Житомиром, Чехія здається «Ельдорадо». Згідно з даними статистики, в Чехії платять українцям в 3-4 рази більше, ніж на батьківщині за цю ж роботу.

Нижче ви можете ознайомитися з порівняльною таблицею зарплат в Житомирській області та Чехії за основними спеціальностями.

Зарплатная битва: Житомир против Чехии