Коболєв: ціна на газ для побутових споживачів і далі буде знижуватися

Відмінна новина для українців прозвучала з вуст глави «Нафтогазу» Андрія Коболєва. Він вважає, що кон’юнктура, яка склалася на європейському газовому ринку, дозволяє прогнозувати, що ціна на газ для побутових споживачів в Україні найближчим часом істотно знизиться.

Зокрема, Андрій Коболєв зазначив, що споживачі будуть дуже раді побачити, що ціна в лютому буде ще менша, ніж у січні.

«Не хочу зараз розкривати ціну на імпорт, ми порадуємо споживачів, коли переглянемо ціну на лютий. Влітку ми прогнозуємо істотне падіння ціни»,–заявив глава «Нафтогазу».

Звичайно, для українців навіть невелике зниження ціни на газ дасть можливість зітхнути з полегшенням. Адже оплата за комунальні послуги, особливо в опалювальний сезон, складає левову частку сімейного бюджету, не кажучи про витрати на продукти харчування та інше.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що до 20 відсотків, в залежності від регіону, виростуть грошові суми в платіжках українців за центральне водопостачання і водовідведення.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що в уряді вирішили повернутися до єдиної платіжки за газ.