Дослідження: якщо ми сядемо через крісло в літаку, ми знизимо ризик COVID на 57%

Лабораторна модель показує, що якщо залишити середнє місце в пасажирських літаках вільним, то можна знизити ризик передачі COVID-19 від 23% до 57%.

«Якщо авіакомпанії залишать вільним середнє місце в пасажирських салонах літаків, вони можуть знизити передачу коронавіруса до 57%», – говориться в заяві команди, підготовленій Центром по контролю і профілактиці захворювань (CDC). Відсотки варіюються в залежності від різних моделей літаків.

За словами команди, яка проводила дослідження, в літаках багато людей сидять часто пліч-о-пліч протягом тривалого періоду часу в закритому просторі, що є точним рецептом катастрофи, пов’язаної з COVID-19.

«Ці дані свідчать про те, що збільшення фізичної відстані між пасажирами і зменшення їх щільності може допомогти знизити потенційний вплив COVID-19 під час авіаперельотів», – повідомила команда.

Це може значно знизити ризик зараження, в той час, як авіакомпанії починають виконувати польоти з більш високою інтенсивністю, а країни по всьому світу відкривають свої кордони для міжнародних поїздок.