В уряді вирішили скасувати дві платіжки за газ

Виявляється, влада все-таки прислухається і починає реагувати на негативні думки, на які не скупляться українці. Так, людей обурило, що уряд вирішив замість однієї надсилати дві платіжки: за газ і за транспортування. І це не кажучи про те, що тепер кожному, хто використовує газ для опалення будинку та приготування їжі, доведеться цілий рік платити так звану абонентську плату.

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель пояснює, що введення плати за транспортування було необхідно для того, щоб розподільчі компанії мали можливість підтримувати систему в робочому стані.

«Це робиться для того, щоб український споживач в будь-який момент міг відкрити газ і отримати його. Це коштує грошей. Є витрати, які є умовно постійними»,– зазначив міністр.

На думку багатьох експертів, облгазам це тільки на руку. На рівному місці кожен місяць вони будуть отримувати величезні додаткові доходи, а людям розповідатимуть казки про те, як дбають про стан труб, по яких газ доставляється споживачам.

Також Олексій Оржель розповів, що в уряді зараз вирішується питання, щоб повернутися до єдиної платіжки за газ. «Зараз напрацьовується матеріал, щоб не було окремих платіжок за транспортування і за споживання газу, а  була окрема величина, яку потрібно сплатити»,– підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністр соціальної політики Юлія Соколовська вважає, що українцям треба вчитися розраховувати тільки на свої сили і економити гроші на старість.

Опитування, яке провів Центр Разумкова показало, що 60 відсотків українців згодні більшу частину зарплати отримувати «в конверті».