Країна абсурду: в Україні тисячі фахівців, але вони нікому не потрібні

У сучасній Україні спостерігається разюча ситуація на ринку праці. Так, зараз у Державній службі зайнятості зареєстровано понад 200 тисяч безробітних. Більшість з них – з вищою освітою. Сьогодні в Україні сотні тисяч дипломованих юристів, психологів, педагогів, економістів тощо, але їх послуги – нікому не потрібні.

Однак, дана закономірність супроводжується інший, типово вітчизняної особливістю – катастрофічною нестачею представників робочих спеціальностей. В Україні гостро не вистачає слюсарів, механіків, токарів, зварювальників та інших робітників.

рабочие профессии

Читайте також: Жуляни – для людей: столичний аеропорт інвестують величезні гроші

Згідно з даними статистики, українці воліють отримувати якісну освіту, яку складно застосувати у вітчизняних реаліях. Замість того, щоб вибрати потрібну роботу, наші співвітчизники приймають рішення отримати статусний диплом, не думаючи про подальшу працевлаштуванні.

В Україні є безліч представників робітничих професій, однак вони не хочуть працювати на батьківщині. Зарплата машиніста в столиці становить 4 тисячі гривень, так як в Польщі – від 20 тисяч. Те ж стосується інших популярних професій – водії, кухарі, робітники, будівельники, швачки. Згідно з даними статистики, представники цих спеціальностей заробляють в 3 – 4 рази більше, ніж удома – від 18 тисяч гривень.

В нинішній умовах, експерти рекомендують державі і приватним роботодавцям підвищувати зарплати представникам робітничих професій, оскільки працювати за «копійки» вони не хочуть, а безробітні випускники Внз також не поспішають займати їх місця.

Джерело: www.eurabota.ua

11.10.2018