Українці – лідери серед туристів в Грузії

Протягом дев’яти місяців цього року українці впевнено тримають першість серед туристів зі всього світу, які відвідали Грузію.

украинцы в Грузии

Туристичний сектор економіки Грузії на підйомі, чому сприяє постійне збільшення числа туристів, що приїжджають в цю країну помилуватися її природною красою і визначними пам’ятками, спробувати страви грузинської кухні і знамениті місцеві вина.

Українські громадяни, як повідомив старший радник посла Республіки Грузія в Україні Рамаза Элошвили, становлять 40 відсотків від загальної кількості зарубіжних туристів, які приїжджали в країну протягом 9 місяців 2018 року. В цілому за цей час Грузію відвідали більше 8 мільйонів чоловік. Якщо справа піде так і далі, то експерти прогнозують збільшення туристичного потоку до 15 мільйонів чоловік через два роки.

Зростання кількості туристів з України в Грузію серед іншого спостерігається після того, як було прийнято рішення дозволити поїздки українців і грузинів їздити один до одного не тільки без оформлення віз, але ще й за внутрішніми паспортами.

До того ж минулого тижня було підписано угоду про обопільне щорічному безвізовий перебування громадян обох країн протягом 90 днів. Такі кроки сприяють розвитку туристичних секторів економіки України і Грузії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про нової грузинської авіакомпанії Myway Airlines, яка з 5 жовтня почала виконувати регулярні рейси за маршрутом Київ-Тбілісі.

Джерело: www.eurabota.ua

16.10.2018