Державна екологічна інспекція з залученням ЗМІ перевірить 200 підприємств

В Україні державна екологічна інспекція перевірить близько 200 підприємств, які займають місця лідерів у рейтингу по забрудненню навколишнього середовища. Серед 200 компаній по всій Україні, які будуть перевіряти, є як приватні підприємства так і державні.

Всі перевірки будуть проходити з присутністю засобів масової інформації. Про це повідомили в офісі Дмитра Кулеби, віце-прем’єра з питань євроінтеграції.

У повідомленні зазначено, що для порушників підготовлені різні міри покарання. Серед них і дисциплінарна, цивільна, адміністративна і кримінальна відповідальність. Крім цього, порушники зобов’язані будуть компенсувати всі завдані забрудненнями шкоди навколишньому середовищу і зниження якості природних ресурсів країни. Процес збираються зробити досить відкритим і максимально прозорим. А щоб домогтися цього ефекту до перевірок стануть залучати ЗМІ.

Раніше стало відомо ще й те, що в Кривому Розі запустять Офіс контролю викидів, в якому стануть збирати інформацію про забруднення і здійснюватимуть екологічний контроль у найскладніших регіонах промисловості. Співробітники даного офісу будуть супроводжувати всі перевірки найбільших підприємств України.