Італійські міста і села вшанували хвилиною мовчання жертви COVID-19

Італійські міста і села сьогодні вдень вшанували хвилиною мовчання пам’ять про жертви COVID-19 і про загиблих на посту працівників охорони здоров’я. У цю мить прапори перед державними установами країни були приспущені.

На площі Капітолію в Римі мер італійської столиці Вірджинія Раджі, на якій був шарф з кольорами італійського прапора і чорне пальто, сказала, що це трагедія для всієї країни, але додала: «Ми повинні підтримувати один одного».

«Це наш спосіб пам’ятати загиблих і віддавати данину пам’яті жертвам, а також пам’ятати про відданість працівників охорони здоров’я»,- сказав президент Національної асоціації муніципалітетів Італії Антоніо Декар, який також є мером південного італійського міста.

Ініціативу про хвилину мовчання з приспущеними прапорами по всій країні очолив Джан Франко Гафореллі, голова провінційного ради провінції Бергамо в регіоні Ломбардія на півночі Італії. Провінція Бергамо є однією з найбільш постраждалих від пандемії COVID-19, в результаті якої в країні загинуло майже 11600 чоловік.

“Ватикан також приспустив свої прапори сьогодні, щоб висловити своє співчуття жертвам COVID-19 в Італії і у всьому світі, а також співчуття сім’ям жертв і тим, хто щедро і самовіддано бореться, щоб покласти край пандемії”,- йдеться в заяві Святійшого Престолу.