Іспанія робить послаблення для розвитку туризму

Автономні співтовариства Іспанії можуть самі визначати обмеження для дискотек, барів та інших нічних закладів, а також ресторанів, в залежності від епідеміологічної ситуації, узгоджуючи їх з Міністерством охорони здоров’я та міжтериторіального радою Національної системи охорони здоров’я.

“Таким чином, обов’язкові правила, що діють для всієї країни, узгоджені минулого тижня, скасовуються і замість них встановлюються «рекомендації», що впливають на кількість масових заходів”, – повідомляє RTVE.

«Уряд завжди прислухається до думки автономних співтовариств, міст і відповідних секторів», – заявила міністр охорони здоров’я Кароліна Даріас на прес-конференції після зустрічі, вітаючи «одностайну» угоду. В цьому випадку всі громади проголосували “за”, за винятком Країни Басків, яка не брала участі ні в дебатах, ні в голосуванні.

Нове рішення вступить в силу відразу після його публікації в Офіційному віснику. «Якомога швидше», – сказала міністр.

Міністерство охорони здоров’я погодилося послабити обмеження на години і кількість місць для зборів і нічного життя.

Заходи, схвалені минулої середи, були обов’язковими до тих пір, поки не буде імунізовано 70% населення. Але після критики з боку автономних урядів і відповіді Національного суду міністерство охорони здоров’я погодилося переглянути обмеження.