Автоматичний лічильник обмежить туристів до Венеції

Венеція є одним із туристичних напрямків, які страждають від занадто великої кількості туристів або надмірного туризму. Саме тому в місті запускається автоматизована система управління потоком відвідувачів, повідомляє російський туристичний новинний сайт ATOR.

Перші 34 стереоскопічні датчика з камерами, здатними «рахувати» людей, вже встановлені на будівлях і стовпах для вуличного освітлення, розпізнаючи не обличчя, а силует людини. На думку міських чиновників, ці дані не лише допоможуть отримати точну інформацію про кількість туристів, але й послужать основою для прийняття рішення про регулювання туристичного потоку. Вони дозволять своєчасно закривати вулиці або направляти людей на інші маршрути, щоб уникнути руху в центрі міста.

Пристрої встановлюються по всьому місту від входу до найпопулярніших туристичних напрямків, які в активний сезон перетворюються в критичні райони. Інформація збирається в «розумній» кімнаті міського управління поліції. Там штучний інтелект кожні 5 секунд аналізує кількість відвідувачів і швидкість їх руху.

Інформаційна система допоможе більш точно визначити межі активного туристичного сезону. Це залежатиме від того, скільки туристи заплатять за в’їзд у Венецію. З 1 липня 2020 року набирає чинності плата за відвідування, і її розмір також буде залежати від дати поїздки.

Знайти місце для установки датчиків стало особливо складно. Багато будинків, мостів і вуличних ліхтарів визнано культурною та історичною цінністю, і їх використання заборонене.

Система почне функціонувати в лютому під час Венеціанського фестивалю.