Суд скасував обов’язкове носіння масок на відкритому повітрі у Парижі

“Французький адміністративний суд у четвер призупинив дію наказу про обов’язкове носіння масок на вулицях Парижа”, – повідомляє AFP. Наказ набув чинності у столиці 31 грудня у спробі обмежити швидке поширення варіанта коронавірусу Omicron.

Рішення суду було ухвалено наступного дня після того, як інший суд Версаля скасував аналогічний наказ про носіння масок на відкритому повітрі в районі Евелін, назвавши це «надмірним, нераціональним та недоречним порушенням особистої свободи».

Негайної реакції префектури Парижа не було.

Зараз Париж є гарячою точкою Omicron у Франції, хоча цей варіант розповсюджується по всій країні. Дані показують частоту 3899 інфекцій на 100 000 мешканців за останні сім днів.

У деяких колах рішення суду віталося.

“Живи вільно, живи щасливо!” – Написав ультраправий політик Флоріан Філіппот у Twitter. Він очолив хвилю вуличних протестів проти обмежень президента Еммануеля Макрона через COVID-19, включаючи медичну картку у Франції.

Учора у Франції було зареєстровано понад 305 320 нових випадків коронавірусу. Це падіння захворюваності порівняно з 370 000 у вівторок.

Водночас середня кількість нових випадків за сім днів продовжує зростати і досягла майже 294 000. Про це свідчать дані МОЗ.

Кількість пацієнтів із COVID-19 у відділеннях реанімації зменшилась на 46 до 3939, що є зниженням уперше за місяць.

Франція також повідомила про 99318 випадків смерті від коронавірусу в лікарнях, при цьому 225 нових смертей від ускладнень.

Нагадаємо, що вчора Франція зіткнулася з одним із найбільших страйків у сфері освіти за останні десятиліття. Близько 75% вчителів протестували проти державної протиепідемічної стратегії у галузі.