В Україні хочуть заборонити продавати алкоголь до 21 року

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Тарас Тарасенко зареєстрував законопроект №2646, який передбачає заборону продажу алкогольних напоїв особам, молодшим 21 років.

Новий законопроект уже розглянутий на засіданні комітетів і опублікований для ознайомлення. Головна мета, яку хоче досягти автор даного законопроекту введенням заборони на продаж алкогольних напоїв до 21 року, істотно зменшити вживання їх підлітками та молоддю. Крім цього, на думку автора, прийняття цього закону дозволить знизити негативний вплив алкоголю на фізичне і психічне здоров’я молодих українців.

Для обґрунтування прийняття цього закону депутат наводить результати дослідження Дитячого фонду ООН, згідно з яким, 91 відсоток українських підлітків у віці 15-16 років вже мають досвід вживання алкогольних напоїв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в українському уряді планують прирівняти до звичайних електронні сигарети і новітні тютюнові вироби.

У США прийняли закон, згідно з яким вік куріння підвищений з 18 до 21 року. Закон почне діяти в 2020 році і буде поширюватися на всі тютюнові вироби, в тому числі електронні сигарети.