Тривожні новини з Пхеньяна досягли Південної Кореї

Північна Корея розпочала будівництво двох нових підводних човнів, одна з яких зможе запускати балістичні ракети. Про це повідомив владі Сеула південнокорейський інформатор.

“У Північної Кореї величезний флот, але поки є тільки один підводний човен, здатний перевозити балістичні ракети, але він не використовується, тому що це експериментальна модель”,- повідомив інформатор комісії з розвідки.

За словами Ха Тай Кен, одна з підводних човнів, які в даний час будує Північна Корея, зможе запускати ракети з порту – обставина, яка ще більше збільшує ризик в регіоні.

Як відомо, з 2006 року пхеньянський режим піддається санкціям Ради Безпеки ООН за розробку ядерних і балістичних програм.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин і президент США Дональд Трамп провели три зустрічі в 2018 році, але не змогли добитися значного прогресу на переговорах з ядерного роззброєння Північної Кореї.

Вашингтон закликає Пхеньян припинити свої ядерні програми, а Північна Корея вимагає, щоб міжнародне співтовариство зняло з них санкції.