Шотландський риболовецький промисел переживає кризу після Брексіта

“Поставки свіжої риби і морепродуктів з Шотландії до ЄС були припинені до 18 січня через проблеми після Брексіта”, – повідомляє Guardian.

“Шотландське рибальство переживає кризу, тому що вантажівки зі свіжою рибою і морепродуктами, а також молочні продукти, призначені для магазинів і ресторанів у Франції, Іспанії та інших країнах Європи, не приймаються, тому що їм потрібно багато часу, щоб дістатися до кінцевого пункту призначення “, – написано в публікації.

Найбільша логістична компанія в галузі, DFDS, заявила, що затримки були пов’язані з медичними довідками, проблемами з Інтернет-системою і неправильним заповненням або відсутністю митних декларацій.

Нові правила після Брексіта вимагають, щоб будь-який контейнер з морепродуктами і рибою був вивантажений з вантажівок і перевірений ветеринарами перед від’їздом з Шотландії. Власникам бізнесу потрібно п’ять годині на вантажівку, щоб отримати довідку про стан здоров’я, яка потрібна для заповнення інших митних документів.

Є побоювання, що, якщо проблеми не будуть вирішені найближчим часом, то шотландський рибальський бізнес зазнає великих збитків в торгівлі, які оцінюються більш, ніж в 1 мільярд фунтів.