64 мігранта врятували в Ла-Манші

“Шістдесят чотири мігранта, в тому числі вагітна жінка та діти, які намагалися незаконно переправитися через Ла-Манш до Великобританії, були врятовані вчора”,- повідомили французькі влади, цитовані AFP.

Багато хто опинився «в стані переохолодження», але були «живі і здорові», згідно з комюніке Морської префектури Франції, що відповідає за Ла-Манш і Північне море.

За словами джерела в рятувальних службах, його колеги чекали у вихідні більше подібних спроб, ніж зазвичай, через сприятливий прогноз погоди.

“Відстань між Кале у Франції і британським портом Дувр здається невеликою, але Ла-Манш занадто небезпечний для невеликих човнів-мігрантів з-за інтенсивного руху, сильного вітру та сильного течії”,- відзначає AFP.

З 2018 року всі більше і більше мігрантів намагаються таким шляхом перетнути Ла-Манш. Вчора Париж і Лондон підписали нову угоду в спробі зупинити нелегальну міграцію по морю. Документ передбачає подвоєння кількості французьких патрулів в регіоні з 1 грудня. Як повідомляє AFP, “вони будуть оснащені дронамі і радарами для своєчасного виявлення суден-мігрантів”.

“Крім того, країни домовилися поліпшити умови життя мігрантів у Франції, щоб вони не шукали притулку в третіх країнах”, – зазначає ТАСС.

“Французька влада заявляє, що з початку січня були затримані понад 8000 мігрантів при спробі перетнути Ла-Манш. У минулому році кількість затриманих становила понад 2700 – в чотири рази більше, ніж в 2018 році”,- додали в російському інформаційному агентстві.