90% пацієнтів, що видужали від COVID-19 в Південній Кореї мають побічні ефекти

Як повідомляє Reuters, у 90 відсотків вилікуваних від COVID-19 пацієнтів в Південній Кореї спостерігаються такі побічні ефекти, як втома, проблеми психіки і втрата нюху і смаку.

Результати були оголошені після того, як кількість смертей від COVID-19 в світі перевищило один мільйон – похмурий психологічний поріг для пандемії, яка спустошила світову економіку, змінила спосіб життя і перевантажила системи охорони здоров’я по всьому світу.

“Корейські фахівці простежили онлайн за 965 пацієнтами, видужуючими від COVID-19. 879 з них, або 91,1 відсотка, поскаржилися, як мінімум, на один з побічних ефектів хвороби”, – повідомив на брифінгу представник Корейського центру по контролю і профілактиці захворювань .

Втома – найчастіша скарга у людей, що видужали від COVID-19 (26,2 відсотки), за нею йдуть труднощі з концентрацією уваги (24,6 відсотки).

Інші часті скарги – психологічні або психічні проблеми, а також втрата смаку і запаху.

Корейські фахівці працюють над окремим дослідженням ускладнень захворювання з докладним аналізом на основі комп’ютерної томографії. Результати будуть оголошені в наступному році.

Число випадків COVID-19 в Південній Кореї становить 23 699 осіб, 407 осіб померли.