Україна дозволила іноземним сім’ям знову отримувати дітей від сурогатних матерів

“Влада України дозволила іноземним батькам отримувати дітей, народжених сурогатними матерями в Україні після того, як новонароджені були заблоковані в країні через пандемію коронавіруса”, – повідомляє Associated Press.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини (омбудсмен) Людмила Денисова оголосила сьогодні на своїй сторінці в Facebook, що 31 подружня пара вже прибула до України і забрала своїх дітей. За її словами, всі держустанови швидко відреагували і допомогли об’єднати сім’ї.

В цілому 125 сурогатних дітей очікували своїх батьків з-за кордону. За словами Денисової, ще 88 сімей отримали в’їзні візи і повинні прибути до України в найближчі тижні. Як зазначає AP, “батьки дітей з 12 країн: Австрії, Болгарії, Великобританії, Німеччини, Китаю, Мексики, Італії, Іспанії, Португалії, Румунії, США і Франції”.

Україна активно розвиває бізнес сурогатних пологів і є однією з небагатьох країн світу, яка допускає іноземців в якості «клієнтів». Близько 50 клінік в країні пропонують контракти на сурогатне материнство.