Вчитель з Туреччини відкрив музей “Маленького принца”

“Маленький принц” «приземлився» в турецькій провінції, щоб нести послання молодим і старим.

Музей, який містить 2000 видань «Маленького принца», улюбленої історії, написаної французьким письменником і льотчиком Антуаном де Сент-Екзюпері в 1943 році в Сполучених Штатах, вчора відкрився для відвідувачів в центральній провінції Туреччини Ескішехір. Музей “Маленького принца”, розташований в анатолійскій середній школі в Ескішехір, викликав суспільний інтерес.

Алі Лідар, учитель філософії в середній школі і шанувальник “Маленького принца”, почав збирати різні видання книги кілька років тому. Він виставляв видання своєї улюбленої книги на різних ярмарках, а потім вирішив відкрити в місті музей.

Протягом майже року в середній школі створювався Музей книги “Маленького принца” з 2000 виданнями культового шедевра на 400 мовах. У відвідувачів є можливість сфотографуватися з “Маленьким принцом” в деяких частинах музею.

В інтерв’ю Анатолійському агентству новин Лідар сказав, що «Маленький принц», перекладений на 400 мов, завжди був фаворитом в Туреччині. Підкреслюючи, що він захоплюється книгою, учитель продовжував: «Я багато років збирав видання «Маленького принца». Мої учні і друзі відправляли мені публікації, куди б вони не їхали. Проте, я придбав більшість з них сам “.

“Маленький принц”, написаний на шрифті Брайля і використовуваний для людей з вадами зору, також доступний в музеї. Тут також знаходиться найменше в світі видання «Маленького принца». Є також книги на гектюркскій мові (древнетюркская писемність), ацтекській і майянській мовах і ієрогліфами. Він також містить видання мови бамбара, використовуваної племенем в Малі (Західна Африка).