Родичі жертв коронавіруса в Італії будуть судитися з владою

Родичі жертв коронавіруса в Італії подали 50 позовів до прокуратури Бергамо. Вони звинувачують владу в недбалості і сподіваються на перемогу правосуддя.

“Колективна акція була ініційована громадською організацією Noi denunceremo. Вона була створена батьком і сином Лукою і Стефаном Фуско, які цієї весни втратили батька і діда і у яких є багато питань, пов’язаних з передчасною смертю від коронавіруса”, – повідомляє агентство FOCUS.

«У якийсь момент ми зрозуміли, що таких, як ми, може бути багато. Я вирішив створити групу в Facebook, щоб об’єднати всіх тих, хто не розуміє, чому їм не вдалося врятувати своїх близьких, чому цей вірус виявився таким агресивним в Бергамо? Сьогодні нас 55 тисяч осіб. «За допомогою юристів, які допомагали нам добровільно і безкоштовно, ми перетворили несамовиті історії наших братів і сестер в судові справи»,- сказав Стефано Фуско.

За його словами, в тому, що трапилося не винні лікарі і медсестри, так як їм «довелося битися з невидимим ворогом» практично голими руками, без спеціального спорядження і засобів захисту. Родичі загиблих дійсно хочуть притягнути до відповідальності політиків, які, незважаючи на жахливу статистику, не вирішили створити «червону зону» в Бергамо, яка найбільше постраждала від вірусу. Не вказавши конкретних імен в судових позовах, родичі жертв COVID-19 звернулися до суду з проханням знайти винних і покарати їх якомога більше.

«Ми не хочемо фінансової компенсації. Жодне багатство в світі не поверне нам тих, хто був віднятий у нас коронавірусом. Нас цікавить тільки правда», – пояснив Стефано Фуско.