Ангела Меркель має намір перетворити жорсткий Brexit на плавний

Вчора канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила заяву, що не могла не порадувати прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона. Найвпливовіший політик в Євросоюзі має намір сісти за стіл переговорів з Джонсоном з однією єдиною метою – домовитися про реалізацію не жорсткого, а плавного Brexit.

Схоже, що прем’єр-міністру Великобританії Борису Джонсону вдалося достукатися до найвпливовіших політиків Євросоюзу. Канцлер ФРН Ангела Меркель готова обговорювати з ним варіанти виходу зі скрутного становища, і знайти шлях, який буде для Великобританії найменш болючим і не завдасть великої шкоди економіці та добробуту жителів країни.

«Я маю намір обговорити з британським прем’єр-міністром, як ми можемо домогтися максимально плавного виходу Великобританії з Європейського Союзу, оскільки ми повинні боротися за наше економічне зростання»,– заявила Ангела Меркель.

Також німецький канцлер підкреслила, що потрібно оперативно узгодити правила ринку авіаперевезень на перехідний період, до укладення між Великобританією і Євросоюзом нової угоди про повітряне сполучення.

«Звичайно, в світлі того, що Британія стане третьою державою, не всі переваги, які є в ЄС, можуть бути їй гарантовані»,– підкреслила Ангела Меркель.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що британці вже витратили близько 5 мільярдів доларів для купівлі товарів першої необхідності, продуктів тривалого зберігання і ліків.

У другому кварталі 2019 року економіка Німеччини впала на 0,1 відсотка.