Суперниця Лукашенко виступила на мітингу в Мінську

“Десятки тисяч білорусів зібралися на мітинг в столиці країни Мінську на підтримку кандидата в президенти Світлани Тіхановскої”,- повідомляє BBC. Це найбільший мітинг опозиції в країні за останні 10 років.

За даними правозахисного центру “Весна”, в заході взяли участь 63 тисячі чоловік. Організація позбавлена ​​акредитації в Білорусі.

Тіхановска звернулася до своїх прихильників, засудивши акти жорстокості з боку правоохоронних органів при розгоні мітингів опозиції.

«Люди, які прагнуть гідного життя, не є злочинцями. Це наш народ. Люди, які хочуть мирної зміни уряду. Будь ласка, не йдіть проти своєї совісті, не йдіть проти свого народу»,- закликала вона.

Кандидат в президенти вирішила балотуватися на виборах після того, як її чоловік, лідер опозиції Сергій Тіхановский, який планував балотуватися, був заарештований.

Присутні на мітингу, який проходив в парку на площі Бангалор, висловили свою підтримку Тіхановскій і її соратникам Марії Колесникової і Вероніці Цепкало.

Колесникова є керівником апарату іншого кандидата, який не був допущений до виборів – Віктора Бабарика. Цепкало – дружина іншого невідповідного кандидата – Валерія Цепкало.

Акція тривала більше трьох годин. Про затриманих не повідомлялося.

Нагадаємо, що президентські вибори в Білорусі пройдуть 9 серпня.