Пентагон: Російські війська розпочинають виведення контингенту з Чорнобильської АЕС

“Росія починає виведення військ з Чорнобильської АЕС, яку вони взяли під свій контроль у перший день вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Про це заявив високопосадовець США, який побажав залишитися невідомим”, – повідомляє AFP.

«Російська армія також розпочинає виведення військ з аеропорту Гостомель на північний захід від Києва. Чорнобиль — це ще один район, з якого російські сили починають передислокуватися, покидаючи Чорнобиль», — сказав він.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив учора, що принаймні 20 відсотків російських сил, просування яких на Київ було утруднене українським опором, починають передислокуватися у напрямку Білорусі.

«Ми думаємо, що вони передислокуються до Білорусі. Ми не знаємо точної кількості, але це наша попередня оцінка», – заявив учора Кірбі. При цьому він наголосив, що жоден із російських підрозділів, схоже, не покидає межі України. «Це не дрібниця. Якби росіяни серйозно ставилися до деескалації, як вони кажуть, вони відправили б російські війська додому, але це не так», — сказав Кірбі.