В міському транспорті міста Лодзь білетомати запрацювали на українській мові

Білетомати MPK у місті Лодзь, з 17 грудня, почали працювати на українській мові. Саме таке полегшення для пасажирів із України, які все більше подорожують громадським транспортом, запропонувала місцева влада.

З 17 грудня в міському транспорті міста Лодзя, у автоматах по видачі білетів на трамваї і автобуси можна купити білети надруковані українською мовою. Це четверта мова на якій працюють білетомати в Лодзі, після польської, англійської та німецької. Українська мова доступна практично у всіх білетоматах міста, крім найстаріших 45 автоматів по видачі білетів. Зазвичай це стаціонарні автомати із видачі білетів, проте навіть у ці пристрої українська мова буде завантажена ще до кінця року

За даними досліджень управління статистики у місті Лодзь проживає близько 85-90 тисяч українців. Лише в цьому році 9000 громадян України отримали вид на проживання в Лодзі. Іммігранти все частіше використовують громадський транспорт Лодзя у зв’язку із своїм перебуванням тут. Контролери, які видають квитки в громадському транспорті не розмовляють по-українськи. Але вони не повідомляють про проблеми спілкування з українськими пасажирами.

«Наші старші контролери часто знають російську мову, молодші можуть спілкуватися англійською мовою. Проте розбіжності у польській та українській мовах не настільки великі, тому контролери здатні добре порозумітися з українцями навіть на польській мові», – розповідає прес-секретар MPK Агнешка Магнушевська.

Потрібно зазначити, що Лодзь одне із міст в Польщі, яке люб’язно приймає іммігрантів з України. В кінці листопада мережа кінотеатрів “Геліос” представила у своєму репертуарі фільм українською мовою. Також у Лодзі та Піотрикові Трибунальському, був представлений фільм “Фантастичні тварини: злочини Гріндельвальда” з українським дубляжем. Квитки на цей фільм були розпродані дуже швидко. Кінотеатр “Геліос” розраховує на збільшення своєї аудиторії. Також у неділю українські діти зможуть побачити фільм  Діснея “Лускунчик і Чотири царства” на українській мові.

Джерело: www.eurabota.ua

19.12.2018