Ціна на газ може істотно знизитися

Початок 2020 року може принести несподіваний і дуже приємний сюрприз для мільйонів українців, які використовують природний газ для опалення будинку, підігріву води, приготування їжі.

У компанії «Нафтогаз» заявили, що є всі підстави вважати, що ціни на цей вид палива на європейських енергетичних ринках можуть і далі знижуватися.

Якщо це станеться, то українські побутові та промислові споживачі можуть вже через кілька місяців платити за природний газ набагато менше.

Зокрема, голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив наступне: «Були створені рекордні запаси газу. Зараз за умови продовження транзиту трейдери будуть їх продавати. Є певна ймовірність, що це може привести до зниження ціни газу на європейському ринку, а відповідно і в Україні».

Договір про продовження транзиту російського газу кардинально поміняв ситуацію. Всі гравці ринку виходили з того, що угода не буде підписана, тому були накопичені такі великі обсяги газу. Тепер цей газ будуть активно продавати і ціни почнуть знижуватися. Безумовно, від цього виграють всі українські споживачі природного газу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що страхова ціна від «Нафтогазу» разом з ціною за транспортування становить близько 8 тисяч гривень за 1000 кубометрів.

За даними Держстату, протягом 2019 року номінальна середня заробітна плата в Україні зросла на 17 відсотків. Тепер кожен українець може обирати банк, де її отримувати незалежно від бажання роботодавця.