Українці в 2019 році вже не так охоче відвідували Львів

Львів, безумовно, є одним з найпопулярніших туристичних центрів України. До столиці Галичини охоче їдуть як туристи з інших українських міст, так і любителі подорожей з різних країн світу. Однак за попередніми підсумками 2019 року, українських туристів стало на 10 відсотків менше, ніж було в 2018 році.

У міському управлінні туризму підрахували, що протягом 2019 року у Львові побували 2,5 мільйона мандрівників. При цьому українці становлять 36 відсотків від загального числа відвідувачів.

Найчастіше до Львова серед іноземних туристів приїжджають мандрівники з сусідньої Польщі – всього 18 відсотків від загальної кількості гостей міста.

Помилуватися архітектурними пам’ятками Львова, відвідати музеї, погуляти по старовинних вузьких вулицях центральної частини міста приїжджають білоруси (7 відсотків), турки і німці (близько 6 відсотків). Частка туристів з США склала 2,5 відсотка, а з Канади – 1 відсоток.

Середньостатистичний любитель подорожей приїжджає до Львова на чотири дні, при цьому витрачаючи близько 95 євро на день. Туристи традиційно зупиняються в готелях, апартаментах і хостелах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через теплу безсніжну погоду тільки за грудень гірськолижні курорти і бази відпочинку Закарпатської області зазнали збитків в розмірі 250 мільйонів гривень.

У Дубаї протягом найближчих трьох років побудують готель під назвою «Ciel». Це буде найвищий готель на планеті.