У США зафіксований найменший приріст населення за останнє сторіччя

Бюро перепису населення США констатувало, що протягом 2019 року зафіксовано найповільніше зростання чисельності населення країни за сто років.

Кількість американців за попередній рік збільшилася приблизно на півтора мільйона осіб. Зростання населення країни склало всього 0,5 відсотка. На початок 2020 року в США живе 328 мільйонів людей. Цікаво, що такий невеликий приріс населення США був зафіксований ще за часів Першої світової війни.

Головною причиною уповільнення зростання населення є те, що в 42 штатах, у порівнянні з 2018 роком зменшилася народжуваність. Тільки у восьми штатах народжуваність збільшилася.

Демограф відділу народонаселення Бюро перепису населення Сандра Джонсон зазначила: «Хоча природний приріст є основною причиною зростання населення США, він сповільнюється протягом останніх п’яти років. Вперше за десятиліття він впав нижче 1 мільйона осіб».

Також уповільненню приросту сприяло значне зниження рівня імміграції. У 2019 імміграція до США зменшилася до 595 тисяч осіб. Це найменший показник за останні 10 років. У той же час президентська адміністрація робить все від неї залежне, щоб ускладнити імміграцію до Сполучених Штатів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в США вік, з якого можна курити, буде підвищено з 18 до 21 року. Дія закону поширюється на всі вироби з тютюну, включаючи електронні сигарети.

У 2019 році імміграційна влада США відмовила 45 відсоткам українців, які хотіли оформити в’їзну візу.