Опозиція Грузії готує акцію протесту на підтримку Саакашвілі

Опозиційна партія «Єдиний національний рух», заснована колишнім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, проведе мітинг у столиці країни Тбілісі, щоб вимагати його звільнення. Про це заявив лідер партії Ніка (Никанор) Меліа.

У своєму виступі в грузинському місті Зугдіді, що транслювалося в прямому ефірі в Facebook, Мелія закликав інші опозиційні партії приєднатися до мітингу, запланованого на 14 жовтня.

Мелія і його прихильники протестують проти підрахунку голосів на виборчій дільниці в Зугдіді, в результаті чого його партія втратила більшість у законодавчих зборах міста.

1 жовтня Саакашвілі написав в Facebook, що повернувся на батьківщину через вісім років після від’їзду. Пізніше він опублікував відео, в якому стверджував, що знаходиться в Батумі, Грузія.

Через кілька годин прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Саакашвілі затриманий і взятий під варту. На даний час він знаходиться у в’язниці Руставі, містечку недалеко від Тбілісі.

Саакашвілі і його соратники планували вбити кількох опозиціонерів в Тбілісі, щоб підставити уряд Грузії. Про це раніше заявив прем’єр-міністр Грузії.

За словами прем’єр-міністра, на 3 жовтня був запланований мітинг опозиції, на якому також повинен бути присутнім колишній президент, який повернувся з України для участі в місцевих виборах.