Шкоди від електронних сигарет більше, ніж користі – ВООЗ попереджає

Навколо електронних сигарет крутиться море різних доводів про шкідливість і корисність, але до сих пір нічого так толком не було підтверджено. Однак, експерти ВООЗ вважають інакше. Попереджають любителів електронних сигарет ось про що: у підлітків вони викликають підвищену залежність, можуть нашкодити плоду під час вагітності, шкодять серцево-судинній і дихальній системам людини.

Також експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я закликали обмежити використання е-сигарет в громадських місцях, а ще пропонують накласти на виробників  додаткові податки.

В організації визнають, що шкода, яка завдається людині подібним пристроєм не викликає ніяких сумнівів, але які хвороби він може викликати теж поки рано судити. Відомо лише одне, що такий вид куріння може негативно позначитися на стані дихальної системи людини. Так що “вейпінг” не безпечніший за куріння звичайних сигарет, тому що викликає таке ж звикання, адже аерозолі для куріння вейпа містять в собі нікотин. Крім нікотину, в рідинах для куріння є і токсичні речовини, включаючи в себе гліколь, який використовується при виготовленні антифризу.

На сьогоднішній день існує близько 15 тисяч ароматичних добавок для електронних сигарет, в плоть до того, щоб залучити більше молоді є зі смаком жувальної гумки і цукрової вати.

Варто відзначити, що електронні сигарети найчастіше купують, щоб кинути палити, при цьому піддаючи здоров’я не меншому ризику, ніж при класичному палінні. У таких випадках ВООЗ рекомендує використовувати методи з найменшою шкодою для організму, по типу нікотинових пластирів або таблеток.