Ізраїль закликав до дій проти Ірану на антитерористичній конференції

Минулого тижня Ізраїль брав участь у міжнародній антитерористичній конференції в Марокко, на якій основна увага була приділена загрозі Аль-Каїди, щоб закликати до більш активних дій проти Ірану.

Після повернення до Ізраїлю з дводенної конференції в Марракеші Дана Бенвеністі-Габай, глава відділу регіональної безпеки і боротьби з тероризмом Міністерства закордонних справ, сказала, що вона і деякі арабські делегати на конференції використовували цю можливість, щоб висвітлити загрозу з боку Ісламської Республіки і її шиїтських проксі.

“Головною темою конференції була Аль – Каїда, але я можу сказати, що також прокоментовано поведінку Ірану і Хізбалли”, – заявив Бенвеністі-Габай в інтерв’ю газеті «Час Ізраїлю» в понеділок, пославшись на підтримку Тегерана, заснованої в Лівані терористичної організації.

“З цього питання ми домовилися з представниками країн Перської затоки, що призвело до узгоджених зусиль, які, навіть якщо вони не були скоординовані заздалегідь, [побачили], що іранська загроза включена в заключну заяву Держдепартаменту США”.

Також зазначено, що Хезболла продовжує поширювати терор за межі Близького Сходу, в тому числі в Європі, Азії, Західній Африці та Латинській Америці.