Макрон: без діалогу з Росією ми не зможемо рухатися вперед

Діалог з Росією необхідний в першу чергу для стабільності і безпеки в Європі. Таку думку президент Франції Емманюель Макрон висловив студентам у Кракові, цитує ТАСС.

“Ваше покоління живе у світі, де багатогранність сильно підірвана. У світі, де існує небезпека відновлення гонки озброєнь. Тому Європа повинна приділити більше уваги питанню безпеки”, – сказав він студентам. “Ми повинні переосмислити наші відносини з Росією».

“Я хочу ще раз підкреслити, що Франція не являється ні проросійською, ні антиросійською країною, вона проєвропейська», – продовжив Макрон. “Я вважаю, що неможливо побудувати безпеку, довіру та мир у Європі без діалогу з Росією».

Згідно з його заявою, потрібно вести діалог з Російською Федерацією з таких питань, як озброєння, кібербезпека і космос. Як приклад Макрон вказав на залежність врегулювання питання з Україною від діалогу з Росією.

“Без діалогу з Росією ми не зможемо рухатися вперед. Зустріч в нормандському форматі в Парижі в грудні 2019 року це показник того, що такий крок можливий», – заявив він.