Греція наказала негайно зареєструвати всі НУО, що допомагають мігрантам

Греція наказала всім неурядовим організаціям, які допомагають мігрантам на Егейських островах, негайно зареєструватися в органах влади, сказав представник DPA.

«Ці організації проростають як гриби після дощу. Деякі з них є експлуататорами», – прокоментував радіо-протокольний заступник міністра міграції Гіоргос Кумутакос.

Парламент Греції висунув відповідне законодавство на позачергове засідання на початку цього тижня. Влада намагається навести порядок в хаотичній ситуації мігрантів на островах.

Кумутакос звинуватив деякі організації, що діють на острові, де десятки тисяч мігрантів були покинуті після прибуття з Туреччини, що вони зловживають нестабільною ситуацією, задля отримання фінансування ЄС.

Він сумнівається, що протест тисяч мігрантів-лезбійок, які в підсумку використовували сльозогінний газ від поліції, був спонтанним, натякаючи на те, що він був спровокований деякими НУО.

Побоюючись, що грецький уряд прискорить депортацію тих, кому було відмовлено в притулку, протестуючі вимагали, щоб їх перевели на материкову частину Греції.