Знову введений жорсткий контроль заходів проти COVID-19 в Туреччині

Турецька преса повідомляє, що в Туреччині починаються широкомасштабні інспекції для контролю за дотриманням інструкцій влади по боротьбі з розповсюдженням коронавіруса.

Міністерство внутрішніх справ країни розіслало всім губернаторам округу циркуляр з докладним описом правил, яких необхідно дотримуватися в період «контрольованого суспільного життя» – від соціальної дистанції і носіння масок до заходів у всіх сферах суспільного життя.

«Контроль за COVID-19 буде здійснюватися по всій країні», – повідомила газета Sonsjoz.

Тема провідна сьогодні і для газети «Докуз Сутюн». Видання додає, що “посилені перевірки для дотримання заходів, введених владою, почалися вчора у всіх районах країни”. “Вони будуть проходити всюди – в таксі, на ринках, в громадському транспорті, ресторанах, на пляжі, і в весільних залах”, – зазначає видання.

«Якщо ми живемо сьогодні так, як ніби епідемії немає, завтра ми будемо шкодувати про це. Бажаю вам обережних днів », – написав міністр охорони здоров’я в Twitter.

Згідно з даними, опублікованими вчора ввечері, на підставі більш ніж 50 000 проведених тестів, число нових коронавірусних інфекцій в Туреччині за останні 24 години склало тисячі п’ятьдесят-три. Дев’ятнадцять хворих COVID-19 померли.