Хакери могли отримати доступ до тисяч електронних листів від чиновників Держдепартаменту

“Російські хакери, можливо, отримали незаконний доступ до тисяч електронних листів від чиновників Держдепартаменту США в результаті кібератаки в 2020 році”, – пише Politico з посиланням на джерела в Конгресі.

У відбитті нападу брали участь офіцери Відділу Європи та Євразії Держдепартаменту, а також Відділу Східної Азії і Тихого океану. Ці два підрозділи працюють з документами, що стосуються партнерів НАТО і США в Європі, на Далекому Сході і в Тихоокеанському регіоні.

Відповідно до джерел Politico, це не означає, що кіберзлочинці отримали доступ до секретної інформації.

Поки не ясно, чи були дії хакерів в цьому випадку частиною масштабної шпигунської хакерської атаки на урядові установи США, з ураженням програмного забезпечення SolarWinds.

У відповідь на журналістське запитання з цього приводу Держдепартамент пояснив, що робляться послідовні дії для захисту інформації.

У той же час у відомстві заявляють, що в цілях безпеки на даний момент не можуть коментувати масштаб і характер кібератаки.

Раніше повідомлялося, що 650 мільйонів доларів було виділено Агентству кібербезпеки і безпеки інфраструктури (CISA) для захисту інформації.