Ізраїль заборонив поїздки в Туреччину, Грузію, Кіпр і Великобританію

Великобританія, Грузія, Кіпр і Туреччина були додані 30 липня до списку країн, в які Ізраїль забороняє в’їзд своїх громадян без дозволу спеціальної державної комісії. Про це повідомив «Час Ізраїлю».

Ці країни тепер визначені Міністерством охорони здоров’я, як «країни з максимальним ризиком зараження коронавірусом». Рішення про додавання чотирьох країн в так званий «червоний список» було прийнято комісією уряду Ізраїлю по коронавірусу тиждень тому і схвалено комітетом Кнесету (парламенту) увечері 29 липня.

“Список раніше включав Аргентину, Білорусь, Бразилію, Індію, Іспанію, Киргизстан, Мексику, Росію, Узбекистан і Південну Африку, і був продовжений до 9 серпня”, – повідомляє газета.

Як згадувалося раніше в Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю, дозволи на поїздки в ці країни видаються тільки уповноваженою ізраїльською комісією. Штраф за порушення цього положення становить п’ять тисяч і шекелів (близько 32 500 гривен).

Влада єврейської держави дозволила відновлення польотів, які були припинені з кінця січня 2021 року 16 березня, але тільки громадяни країни або особи з видом на проживання мають право в’їжджати до єврейської держави.