Трамп відкриє школи в США восени

Президент США Дональд Трамп у вівторок закликав федеральних і державних чиновників відкрити школи цієї осені, стверджуючи, що деякі тримають школи закритими не через ризику пандемії коронавіруса, а з політичних причин.

Про це Трамп заявив під час дискусії в Білому домі про плани школи на осінь.

Круглий стіл зібрав лідерів охорони здоров’я та освіти з усієї країни, які заявили, що школи і коледжі готові відкритися цієї осені і можуть зробити це безпечно. Вони стверджують, що ризики тримати школярів будинку переважують будь-які ризики, пов’язані з коронавірусом, стверджуючи, що студенти потребують доступу до програм харчування і медичним і психіатричним і поведінковим послуг.

«Ми хочемо відкрити школи», – сказав Трамп: «Всі хочуть цього. Матері хочуть, тата хочуть, діти хочуть. Прийшов час зробити це».

Але деякі люди за межами Білого дому зустріли цю перспективу зі скептицизмом. Президент найбільшої в країні профспілки працівників освіти заявив, що Трамп більше зацікавлений у перемозі на виборах у листопаді, ніж в захисті школярів.

«Трамп не може зрозуміти, що люди вмирають – що більше 130 000 американців вже померли», – сказала Лілі Ескелсен Гарсія, президент Національної асоціації освіти. «Вчителі не хочуть нічого більше, ніж повернутися в класи і коледжі з нашими учнями, але ми повинні зробити це таким чином, щоб захистити школярів і вчителів».