У ПАР зареєстрували новий варіант коронавіруса, більш небезпечний і стійкий

“У ПАР зареєстрований новий, більш стійкий і небезпечний варіант коронавіруса – він позначений як C.1.2”, – повідомляє південноафриканське видання EWN.

Мутація була виявлена ​​дослідниками з Національного інституту інфекційних захворювань країни і Платформи досліджень, інновацій та секвенування в провінції Куазулу-Натал.

Міністерство охорони здоров’я ПАР вже попередило Всесвітню організацію охорони здоров’я про новий варіант. В країні повністю вакциновано трохи більше 13% дорослого населення.

Нова мутація вперше була виявлена ​​в травні в провінціях Мпумаланга і Гаутенг. Через місяць його також виявили в провінціях Квазулу-Натал і Лімпопо.

До 13 серпня варіант C.1.2 вже був поширений в 7 з 9 провінцій ПАР.

“На даному етапі його частка в загальній кількості протестованих зразків все ще дуже мала”, – сказав заступник директора Департаменту охорони здоров’я Анбал Пили. У той же час кількість секвенувати геномів C.1.2 в ПАР зростає з кожним місяцем – той же процес спостерігався на початку поширення бета- і дельта-варіантів. У травні частка C.1.2 становила 0,2% від усіх секвених геномів. У червні вона виросла до 1,6%, а в липні – до 2%.

Дослідники припускають, що новий варіант більш агресивний і може бути стійким до вакцин.