Українці активно використовують можливості безвізового режиму з Євросоюзом

У період з червня 2017 року, коли почав діяти безвізовий режим між Україною і ЄС, до червня 2018 року, українські громадяни перетинали кордон Європейського союзу 20 мільйонів разів.

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи днями з робочою поїздкою у Хмельницькій області, заявив, що безвізовий режим з Євросоюзом активно використовується українцями. Згідно з даними статистики, за рік дії безвізу наші співгромадяни більше 20 мільйонів разів перетинали кордони між Україною і країнами ЄС.

«Приблизно два місяці тому був виданий 10-мільйонний біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон. А це означає, що безвізовий режим для українців потрібен», – підкреслив Петро Порошенко.

Для українців, які хочуть працевлаштуватися за кордоном, наявність тільки лише закордонного біометричного паспорта тепер може бути достатньою умовою, щоб офіційно працювати в Словаччині. Уряд цієї країни нещодавно оголосив, що зростаючу кількість вакансій просто ніким заповнити, оскільки словаки масово їдуть в країни Західної Європи, де можуть заробити в рази більше.

Нагадаємо, раніше ми писали про «паспортну проблему» між Україною і Угорщиною, яка виникла після скандального вручення паспортів в угорському консульстві на Закарпатті.

Джерело: www.eurabota.ua

05.12.2018