Франція: визнання Росією ДНР і ЛНР рівносильне беззбройному нападу

Якщо Москва визнає незалежність двох сепаратистських регіонів, що підтримуються Росією, на сході України, це буде рівносильно «неозброєному нападу». Про це попередив Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Вчора депутати Державної Думи підтримали проект постанови «Про звернення ДД до Президента РФ Володимира Путіна щодо необхідності визнання Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки».

«На пленарному засіданні депутатами прийнято рішення направити Президенту звернення розглянути питання про визнання Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки як самостійні, суверенні та незалежні держави», — написав голова Держдуми В’ячеслав Володін у своєму каналі в Telegram.

“Якщо це буде реалізовано, то це буде безвихідна ситуація і це буде своєрідний неозброєний напад, що порушить суверенітет України”, – заявив глава МЗС Франції.

Франція разом із Німеччиною, Росією та Україною складають так звану «Нормандську четвірку», створену для припинення конфлікту на сході України.

Два адміністративні округи Донбасу, які проголосили незалежність у 2014 році, зголосилися приєднатися до Росії у 2015 році. На референдумі, проведеному наприкінці 2014 року, представники тимчасового уряду заявили, що переважною більшістю підтримують проголошення незалежності.

Поки що ДНР та ЛНР визнані частково визнаною Південною Осетією, а також країнами третього світу.

В останні роки багато жителів самопроголошених республік отримали російське громадянство, а в листопаді минулого року президент Путін розпорядився полегшити доступ на російський ринок товарів, вироблених там.