У Чорному морі відкрили нове газове родовище

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив, що Туреччина відкрила нове газове родовище в Чорному морі обсягом 135 мільярдів кубометрів.

«Наше бурове судно «Фатіх» виявило 135 мільярдів кубометрів природного газу на свердловині “Амасра-1” на газовому родовищі Сакарья», – сказав Ердоган на церемонії, присвяченій відкриттю сучасного газового об’єкта в північному районі Туреччини Зонгулдак.

Таким чином, загальний обсяг відкритих Туреччиною покладів природного газу в цьому районі в південній частині Чорного моря досяг 540 мільярдів кубометрів. У минулому році судно «Фатіх» вже виявило там 405 мільярдів кубометрів.

Від свердловини “Амасра-1” Турецька влада очікують відкриття нових газових родовищ.

“Туреччина планує доставляти природний газ з моря на сушу в три етапи. Перший етап – це системи видобутку природного газу, які будуть розміщені на морському дні. Другий етап – це введення в експлуатацію об’єкта, який перероблятиме природний газ на суші і готувати його до експлуатації. Третій етап – це трубопровід, який забезпечить зв’язок між системою на море і береговим об’єктом “, – цитує Ердогана анатолійське інформаційне агентство.