Зеленський хоче перетворити Чорнобиль на «потужний магніт» для міжнародного туризму

“Чорнобиль повинен стати зоною міжнародного і внутрішнього туризму, а зона відчуження – зоною відродження”,- заявив сьогодні президент України Володимир Зеленський під час форуму з екології в Україні.

«За моєю ініціативою почався процес відродження Чорнобильської зони відчуження, і була затверджена програма розвитку Чорнобиля на три роки. Вона передбачає зміни в інфраструктурі, нову концепцію розвитку території, внутрішнє і міжнародне просування Чорнобиля».

«Він повинен стати потужним магнітом для туризму в Україні і для всього світу, а зона відчуження повинна стати зоною відродження»,- пояснив Зеленський.

Уже не вперше в Україні говорять про необхідність розвитку туризму в зоні відчуження. Перший веломаршрут з’явився в Чорнобильській зоні в минулому році.

У Державному агентстві України з управління зоною відчуження сподіваються, що велосипедний маршрут дозволить відвідувачам зони «побачити унікальний світ Чорнобильського заповідника».

Загальна протяжність маршруту складає більше 45 км, і Міністерство культури і інформаційної політики України працює над тим, щоб зона відчуження була включена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.