Президент Австрії: ми повинні проявляти більше зобов’язань з прийому мігрантів

Президент Австрії Олександр Ван дер Белен заявив по телебаченню, що Австрія, як частина ЄС, повинна внести більший внесок у врегулювання нинішньої кризи біженців у Туреччині і, відповідно, в Греції.

Він сказав, що підтримає можливу «коаліцію заявників»: для Австрії доцільно «певною мірою брати участь» у прийомі біженців. Жінки та діти повинні мати пріоритет в цьому процесі, сказав віце-канцлер Вернер Коглер. Президент нагадав, що багато гуртожитків для біженців в Австрії знову спорожніли. Ситуація знаходиться під контролем, сказав Ван дер Белен у зв’язку з наслідками хвилі біженців 2015 року, хоча визнав труднощі на ринку праці.

Що стосується нинішньої міжнародної ситуації, то австрійський президент охарактеризував ситуацію на грецькому острові Лесбос як катастрофічну. Він підкреслив, що залишити греків у спокої для вирішення проблеми суперечить основній європейській ідеї. Також необхідно поговорити з Туреччиною і «заспокоїтися», додав Ван дер Белен. Він нагадав, що Туреччина прийняла надзвичайно велику кількість людей, що зазнають лиха, повідомляє БТА.