Трагічні повені в Сибіру. Три людини загинули, сотні отримали поранення

«Щонайменше, три людини, включаючи дитину, загинули, і близько 250 отримали поранення в результаті повеней, які сталися тому, що проливний дощ тривав у Сибіру багато днів»,- повідомило МНС Росії в суботу.
Постійні дощі призвели до того, що в Іркутській області під водою опинилося близько 50 поселень і більше 4 тисяч будівель, багато мостів і вулиць були пошкоджені або повністю зруйновані.
На затоплених територіях було оголошено надзвичайний стан. В Іркутській області армія забезпечує жителів їжею і питною водою. Річки розлилися і вийшли з берегів. ЗМІ повідомляють про велику кількість зниклих тварин, включаючи корів і коней, що потонули.
Повені торкнулися більше 10000 жителів, які в багатьох місцях повинні були евакуюватися на човнах і гелікоптерах, які надало МНС. У той же час міністерство попередило, що ситуація може погіршитися, оскільки метеорологи не прогнозують припинення опадів.
«Президента Росії Володимира Путіна постійно інформують про розвиток ситуації»,- заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков. Прем’єр-міністр Дмитро Медведєв розпорядився виплатити допомогу сім’ям загиблих, постраждалим і жителям, які зазнали збитків внаслідок повені.
«Іркутська область вже не в перший раз страждає від екстремальних погодних явищ», – зазначає агентство dpa. Останнім часом після тривалого періоду посухи виникли пожежі в лісах, які було важко загасити, що також зруйнувало багато будинків і, як вказують мешканці, знищило значну частину фруктових і овочевих насаджень.