Куди ви можете поїхати на даний момент: країни, відкриті для вакцинованих туристів

Після Румунії, Ісландії, Польщі, Молдови, Сейшельських островів та Маврикію (Таїланд все ще розглядає можливість приїзду), все більше і більше країн оголошують про те, що вони дозволять вакцинованим пасажирам в’їжджати без негативного результату тесту ПЛР або карантину. Незважаючи на численні суперечки, важливість свідоцтва про вакцинації зростає з кожним днем.

Один з найактуальніших питань – куди і на яких умовах можна подорожувати? Ось список можливих країн і їх умов, узагальнений “Travel Magazine”.

Мадейра готова прийняти мандрівників, які вже пройшли повну вакцинацію від коронавіруса. За даними Туристичної організації Мадейри, сертифікат про вакцинацію повинен бути на англійській мові. Він також повинен містити таку інформацію, як ім’я мандрівника, дату народження, тип вакцини та дату вакцинації. Пасажирам, у яких за 90 днів до поїздки був виявлений коронавірус, але які одужали, необхідно мати медичну довідку, що підтверджує це.

Ісландія також оголосила, що зніме карантин для вакцинованих туристів. Туристична організація цієї країни заявляє, що всі, хто приїжджає з чинним міжнародним сертифікатом про повну вакцинацію схваленої вакциною від коронавируса звільнені від карантину.

В даний час можливо поїхати на Сейшельські острови, які також відкриті для вакцинованих туристів. Всі відвідувачі звільняються від двотижневого карантину, якщо у них є докази повної вакцинації (2 дози) не менше ніж за два тижні до поїздки.

Румунія вже звільняє приїжджих, у яких є докази того, що вони були вакциновані проти Covid-19 (якщо друга доза була введена не пізніше ніж за 10 днів до в’їзду в країну), від тесту ПЛР.

Грузія також полегшила в’їзд. Вакциновані пасажири можуть в’їжджати в цю країну без подальшого тестування. Всі інші повинні мати негативний тест. Після триденного перебування пасажири повинні пройти повторне обстеження. Однак між цими двома тестами немає карантину.

Естонія оголосила, що пасажири, які пред’явили повне свідоцтво про вакцинацію, зможуть в’їхати в країну без негативного результату тесту ПЛР. Крім того, їм більше не доведеться побоюватися десятиденного карантину на місці. Однак епідеміологічні заходи в країні як і раніше необхідно дотримуватися, хоча заходи набагато м’якше. Деякі магазини і ресторани відкриті, але їх кількість обмежена.

З 1 квітня 2021 року Кіпр планує дозволити в’їзд вакцинованих громадянам Ізраїлю без карантину і негативного тесту ПЛР. Ізраїль веде переговори про таку угоду з Грецією. Дві країни будуть взаємно визнавати сертифікати про вакцинації, створюючи свого роду дорожній коридор. Греція і Великобританія ведуть переговори про паспорт Covid, який дозволить британським громадянам вирушити у відпустку до Греції без карантину з початку травня. Очікується, що Греція буде вести переговори з іншими країнами.

На початку лютого уряд Швеції оголосив, що цифровий паспорт Covid повинен бути готовий до використання перед польотами.

Іспанія дозволить вакцинованим мандрівникам з певних країн проводити літні канікули в цій країні без карантину за умови, що у них буде негативний результат тесту ПЛР. Але ця новина ще не була офіційно підтверджена.