В Іспанії та Італії заарештовано 106 осіб, які відмивали гроші для мафії

Поліція Іспанії і Італії оголосила сьогодні, що заарештувала 106 осіб за приналежність до банди, яка відмивала гроші мафіозних угрупувань і заробляла мільйони євро за допомогою онлайн-шахрайства.

“Більшість підозрюваних у членстві – італійські громадяни, і більшість арештів було зроблено на острові Тенеріфе, який є частиною Канарських островів”, – йдеться в заяві Європолу.

За даними італійської поліції, підозрювані обманом змусили своїх жертв, які також є переважно італійцями, відправити великі суми на банківські рахунки в Іспанії, контрольовані угрупуванням.

Потім гроші відмивалися шляхом покупки криптовалюти або реінвестувалися в іншу злочинну діяльність, таку, як проституція, наркотики або торгівля зброєю.

“У минулому році група отримала прибуток в розмірі близько 10 млн. євро”, – відзначає Європол.

За даними національної поліції Іспанії, члени організації, яка часто вдавалася до насильства для залякування жертв і вимагання грошей у компаній і приватних осіб, проникли в різні шари іспанського суспільства, включаючи банки і юридичні фірми.

В ході операції поліція Іспанії та Італії заморозила 118 банківських рахунків і вилучила 224 кредитних карт.

“Двадцять із заарештованих були відправлені до в’язниці до суду – 18 в Іспанії і двоє в Італії”, – повідомила іспанська поліція.