Гонконг відкликав проект, який привів до акцій протесту

Влада Гонконгу офіційно відкликала з регіонального парламенту проект поправки до закону про видачу, який став прямою причиною масових акцій протестів, що тривають з червня. Це було однією з головних вимог, що пред’являлися учасниками протесту.
Зняття проекту, однак, навряд чи зупинить акції протесту, тому що уряд Гонконгу не прийняв жодної з чотирьох інших вимог. Демонстранти вимагають серед іншого демократичні вибори влади регіону і незалежне розслідування передбачуваного зловживання владою з боку поліції.
Проект поправки до двох правових актів, які регулюють співпрацю влади Гонконгу з правоохоронними органами інших країн і регіонів, передбачав можливість видачі підозрюваних материковому Китаю і конфіскації, а також заморожування активів в Гонконзі на прохання китайської влади.
Багато жителів регіону не довіряють китайської системі правосуддя, підпорядкованій правлячій Комуністичній партії Китаю (КПК). На думку критиків, в разі екстрадиції на континент підозрювані не можуть розраховувати на справедливий судовий розгляд.